Friskvård & Rehab 

Kristianstad

Balansboll

 

TRÄNING på balansboll stärker precis hela kroppen på hunden. Alla muskler aktiveras  när hunden jobbar på bollen, stora som riktigt små. I friskvårdssyfte vill man bygga upp en stark, smidig hund med god kroppskontroll som lättare kan klara sig utan skador.

Man stärker koordinationen och balansen, man jämnar ut muskulaturen, stärker alla lednära små muskler som gör att lederna stabiliseras och skyddas på ett bättre sätt mot eventuella skador. 

Vill man toppa fysiken och öka prestationen på sin tävlingshund kompletterar  man med bollträningen i träningsupplägget. 

 

Det är viktigt att långsamt jobba upp hunden på bollen och inte gå för fort fram, hunden blir fort trött i början och det finns många viktiga saker att tänka på för att hunden inte ska skada sig eller övertränas i denna träningmetoden. Ta kontakt med någon som kan bollträning för att få hjälp innan du börjar träna din hund. Säkerheten är VIKTIG!

 

Det är en riktigt rolig aktivering tillsammans med hunden och de flesta hundar uppskattar det mycket.

 

Är du intresserad av kurs eller ni är ett träningsgäng som vill veta mer om hur man tränar hund på boll, tveka inte att ta kontakt så löser vi det.

 

Treat4Dogs säljer K9 designs bollar till hund. 

Balansboll för hund som är utformad som ett ägg. Den unika formen gör att hunden får en större yta att balansera på och större kontaktyta mot golvet vilket bidrar till ökad stabilitet under användandet. 

Äggbollarna är tillverkade i ett exklusivt material som gör att bollen sakta sjunker ihop om det uppstår ett litet hål eller en liten reva. Materialet gynnar dessutom ett bra fäste för hundens tassar.